60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
lavašs mazsālīts lasis graudainais biezpiens svaigs gurķis dilles sāls, pipari
Pagatavošana
1
Graudainajam biezpienam notecina lieko krējumu – ja masa būs pārāk šķidra, lavašs ātri izmirks un izšķīdīs. Biezpienu liek bļodiņā.
2
Svaigo gurķi nomizo, pārgriež uz pusēm un izgrebj sēklas, pārējo daļu uz rupjās dārzeņu rīves sasmalcina.
3
Rīvēto gurķi pievieno biezpienam, pievieno kapātas dilles, nedaudz mārrutku, smalki sagrieztu mazsālīto lasi, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa.
4
Sagatavoto masu klāj uz lavaša vienmērīgā slānī. Lavašu sarullē, ietin pārtikas plēvē un liek vēsumā uz stundu savilkties.
5
Pirms pasniegšanas sagatavoto lavaša rullīti izņem no ledusskapja, iztin no plēves un sagriež apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs.
Lai labi garšo!
Pasniegt atdzesētuZivju un jūras produktu uzkodasSiera un biezpiena uzkodasDillesGurķiLasisLavašsBez termiskas apstrādesBurgeri, sendviči, vrapi un kebabiLavaša uzkodas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit