Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavošana sākas ar kubiņos sagrieztu vistas krūtiņu. Vidēja izmēra bļodā liek sagriezto vistu, vienu ēdamkaroti sojas mērci, divas ēdamkarotes olīveļļu un vienu ēdamkaroti medu. Nobeigumā pievieno vienu tējkaroti sāls un pus tējkaroti ar melnajiem pipariem, trīs saspiestas ķiploku daiviņas un vienu ēdamkaroti miltu. Visu kārtīgi samaisa.
Nākamais solis: izvēlēties dārzeņus. Lai gan var būt vilinoši izmantot maisu ar saldētu dārzeņu maisījumu (arī der!), ja iespējams, labāk izvēlēties svaigus dārzeņus, kas vien ir pa rokai. Kādus dārzeņus izvēlēties? Tos, kas pašam garšo! Šajā reizē izmantoju brokoļus, burkānus, papriku, nedaudz kartupeļus, zaļās pupiņas, var arī šampinjonus, sīpolu un trīs ķiploku daiviņas.
Man patīk sākt ar vistas apcepšanu, jo, kad tā apbrūninās, uz pannas rada jau izcilu garšu. Kad tiek pievienoti dārzeņi, tie pārņem daļu no šīs garšas un pēc tam izdala savu unikālo garšu. Tieši šie dažādie garšu slāņi šai vienkāršajai receptei piešķir īpašu smeķi.
Uz uzkarsētas ieeļļotas pannas liek iepriekš pagatavoto vistas gaļu un apcep. Gatavo gaļu noņem no pannas.
Uz tās pašas pannas, kur apcepās vistiņa, lej olīveļļu un pievieno dārzeņus. Dārzeņiem ļauj apcepties zeltaini brūniem, tad pievieno trīs ēdamkarotes sojas mērces. Visu samaisa.
Pievieno iepriekš apcepto vistiņu, visu sajauc kopā. Ja nepieciešams, pievieno garšvielas.
Pāris minūtes uz lēnas uguns ļauj visam sasautēties kopā!
Lai labi garšo! Bauda šo ēdienu kopā ar svaigajiem salātiem.
Ieteikums: ja nepatīk pārāk sāļš ēdiens, sojas mērci pievieno daudz mazāk vai izvēlas gaišo sojas mērci.