"Tasty.lv" lasītāja Jana Saulīte turpina eksperimentēt ar "TikTok" receptēm. Šajā reizē Janas izvēle krita uz marinētām vīnogām, ko oriģinālā video autors piedāvājis izmantot svētku galdā tradicionālo olīvu vietā. Kas no tā sanāca? Stāsta Jana.

Iemarinēšanas process ir vienkāršs līdz riebumam. Sastāvdaļas tāpat – vīnogas un garšvielas. Vīnogu daudzums – nenosakāms. Paķēru lielveikalā kastīti gaišo vīnogu bez kauliņiem un vienu ķekaru arī tumšās. Tā teikt – pāri nepaliks, noēdīs!

Vēl ko esmu pamanījusi – receptēs bieži vien norādītais marinādes daudzums ir krietni lielāks, nekā vajag tam daudzumam dārzeņu vai jebkā cita, kas tiek marinēts. Un liet ārā marinādi man roka neceļas. Var jau dalīt tos daudzumus un rēķināt, bet diez vai sanāks īsti precīzi. Protams, ja tie ir "ātrie marinējumi" apēšanai uzreiz vai pēc dažām dienām, tad grams vairāk vai mazāk etiķa nekādu lomu nespēlēs. Bet, ja gatavo kaut ko ilgākai glabāšanai, tad kādas sastāvdaļas iztrūkums vai pārspīlējums var atspēlēties ne tajā labākajā variantā.

Tāpēc arī šoreiz nenoticu "TikTok" autoram, kurš rāda, ka ar šo daudzumu marinādes ir sagatavojis vienu apmēram 800 ml burciņu. Padomājiet paši. Puslitrs marinādes. Tas nozīmē, ka burku ar vīnogām var aizpildīt mazāk nekā pusi. Nekādas loģikas. Tāpēc es ņemu vienu puslitra burku un vairākus mazos ķocīšus, kas sakrājušies no dažādām veikalos nopērkamajām mērcēm, mārrutkiem, sinepēm utt.

9recipe.ingredients
vidēji

recipe.ingredients

vīnogas0.5 lūdens1 TKsāls1 ĒKcukurs0.5 TKkanēlis melnie pipari, smaržīgie pipari krustnagliņas1 gab.lauru lapa30 ml9% etiķis

recipe.preparation

1

Vīnogas kārtīgi jānomazgā un jāliek burkās. Kārtība pēc patikas.

2

Gatavojam marinādi: puslitrs ūdens, tējkarote sāls, ēdamkarote cukurs, pustējkarote kanēlis, daži melnie un daži smaržīgie pipari, lauru lapa, dažas krustnagliņas. Ko nozīmē dažas? "Uz aci" tā teikt. Receptē oriģinālā teikts "trīs no katra", es piebēru, cik ar pirkstiem saķēru katrā garšvielu traukā – ko piecus, ko trīs, ko vienalga cik. Un vēl vajadzēs 30 ml 9% etiķa.

3

Ūdeni ar garšvielām, izņemot etiķi, uzvāra. Kad uzvārījies, pielej etiķi (jā, kad uzvārījies, nevis uzreiz!). Lej marinādi burkās uz vīnogām, taisa ciet vākus un ļauj atdzist. Pēc tam liek ledusskapī. Autors saka, ka ēdams būšot pēc apmēram nedēļas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !