Viktorija Kožemjakina
Sildošs un sātīgs ēdiens var būt bez kripatiņas gaļas! Vegānisku karija recepti iesaka pavāre, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi".
40Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKaugu eļļa2 gab.vidēji lieli sīpoli4 gab.ķiploka daiviņas1 gab.liels brokolis4 gab.kartupeļi4 gab.burkāni2 gab.paprika400 gkonservēti turku zirņi bez šķidruma800 gkokosriekstu piens1 ĒKkarija garšvielu pulveris1 ĒKkumīns0.5 TKmalts koriandrs1 ĒKsezama sēklas2 ĒKzemesriekstu sviests2 ĒKsojas mērce sula no 1 laima pēc garšassāls, pipari nūdeles, rīsi, makaroni pasniegšanai

Pagatavošana

1

Nomizo un smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Nomazgā pārējos dārzeņus.

2

Kartupeļus sagriež palielos kubiņos, brokoļus sadala mazās ziedkopās, burkānus un papriku sagriež plāksnītēs.

3

Lielā, dziļā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus aptuveni 1 minūti.

4

Pievieno kartupeļus un apcep 5–7 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

5

Pievieno karija pulveri, kumīnu, koriandru, apmaisa.

6

Pievieno brokoļus, burkānus, papriku un ķiplokus, maisot visu apcep dažas minūtes.

7

Pielej dārzeņu maisījumam glāzi ūdens, uzliek vāku un pasautē aptuveni 3 minūtes.

8

Pievieno turku zirņus, kokosriekstu pienu, sojas mērci, zemesriekstu sviestu. Visu apmaisa, uzvāra un turpina gatavot uz mērenas uguns aptuveni 5–10 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un mērce ir nedaudz sabiezējusi.

9

Beigās pievieno sulu no laima vai citrona, sāli un piparus pēc garšas.

10

Pasniedz kopā ar rīsiem, makaroniem vai nūdelēm.

Lai labi garšo!

Jevgēnijas padoms: "Šo ēdienu droši var salikt arī nelielos trauciņos un sasaldēt ēšanai vēlāk!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!