Viegla olbaltuma pamatne, maigs biezpiena krēms, sulīgas ogas un augļi – kas gan var būt labāks? Šis ir vasarīgs kārums ar pārsteigumu – svaigu timiānu.
180Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PAMATNEI:3 gab.olas baltumi1 šķipsnasāls150 gcukurs1 TKvaniļa1 TKcitrona sula1 TKkukurūzas ciete KRĒMAM:250 mlsaldais krējums250 grikotas biezpiens1 TKvaniļas cukurs DEKORĒŠANAI: aprikozes saldie ķirši svaigs timiāns

Pagatavošana

1

Krāsni sakarsē līdz 140 grādiem.

2

Olbaltumus sakuļ vieglās putās, tad pamazām, nepārtraucot putošanu, sāk pievienot cukuru, līdz putas kļūst stingras. Beigās pievieno cieti, citrona sulu, vaniļu un vēlreiz visu sajauc.

3

Plātī ieklāj cemapmpapīru, uz kura uzzīmē divus vienāda izmēra apļus (apmēram 20 cm diametrā). Ar konditorejas maisa vai šprices palīdzību apļus piepilda ar saputoto olbaltuma masu.

4

Liek plāti sakarsētajā krāsnī un samazina temperatūru līdz 110 grādiem. Cep vienu stundu, tad izslēdz krāsni un atstāj bezē aizvērtā krāsnī vēl pusstundu. Tad atver krāsns durtiņas un ļauj bezē pamatnei pilnībā atdzist.

5

Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru, tad pievieno rikotu un vēlreiz visu sakuļ.

6

Ķeras pie kūkas kārtošanas – vienu bezē pamatni liek uz kūkas statīva vai liela šķīvja, pārklāj ar pusi krēma. Pāri liek otru bezē apli, pārziež ar atlikušo krēmu.

7

Rotā ar ķiršiem, aprikozēm, pārkaisa ar timiāna lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!