Foto: DELFI
Ja nepieciešams viegli un ātri pagatavot kaut ko grilējamu nākamai vai aiznākamai dienai, šī sojšļika recepte būs tieši laikā. Lai arī gatavošanas laiks ir norādīts apmēram viena stunda, 30 minūtes no šīs stundas nekas īsti nav jādara.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gsojas šķēlītes2 gab.nelieli sīpoli1 gab.citrons50 gdilles400 gmajonēze pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Sagatavo soju marinēšanai: sausās sojas šķēlītes ieliek verdošā ūdenī un vāra 15 minūtes, pēc tam 15 minūtes pamērcē, nokāš. Es parasti ūdenim pievienoju kādu buljona kubiņu vai garšvielas: sāli, piparus, reizēm sojas mērci. Uzreiz pēc tam var ķerties klāt marinēšanai, var arī nogaidīt, kamēr soja atdziest, bet, manuprāt, tas nav ļoti būtiski. Atdzisušus sojas gabaliņus gan būs vieglāk paņemt rokās.

2

Sagriež sīpolus riņķīšos (vai pusriņķīšos), līdzīgi sagriež arī citronu (es parasti griežu uz pusēm vai četrām daļām, tad sagriežu šķēlītēs), sasmalcina dilles.

3

No sojas gabaliņiem ar rokām nedaudz izspiež ūdeni, tos liek citā traukā, kur sajauc ar majonēzi, dillēm, citroniem un sīpoliem. Ieteicams maisīt ar rokām, sojas gabaliņus viegli paspiežot, lai marināde tajos labāk uzsūcas. Ja ir vēlme, pievieno arī piparus vai ķiploku, ja marinādi gribas pikantāku.

Vislabāk garšos, ja sojšļiku vismaz 24 stundas noturēs ledusskapī, bet var grilēt arī uzreiz, bet tad būs labāk jūtama specifiskā sojas garša. Vismaz tā liecina mana pieredze.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!