Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cūku vaigus apkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos un cep labi sakarsētā dziļajā pannā, 1 ĒK eļļas, apmēram 2 minūtes no katras puses. Kad tas izdarīts, apceptos vaigus no pannas izņem.
Pannā lej atlikušo eļļu, kad tā uzsilusi, pievieno smalki sakapātus dārzeņus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
Šajā brīdī pannā liek apceptos vaigus, timiānu un rozmarīnu, lauru lapu un visu samaisa. Ja nav svaiga rozmarīna un timiāna, tad var ņemt kaltētu, pa 1 ĒK no katra.
Lej pannā sarkanvīnu un karstu ūdeni – tik daudz, lai vaigi būtu nosegti. Var pievienot buljona kubiņu vai koncentrātu, ja tādu izvēlas izmantot.
Pagaida, kamēr šķidrums sāk vārīties, samazina karstumu uz zemu, uzliek pannai vāku un sutina vaigus apmēram 50 - 60 minūtes.
Kad vaigi gatavi, izņem tos no pannas, mērci sablendē un liek tajā atpakaļ vaigus. (Mērci var arī neblendēt) Pasniedz ar ceptiem vai fritētiem kartupeļiem.
Lai labi garšo!