Foto: DELFI
Svaigi cūku vaigi nav tas izplatītākais produkts, kuru var iegādāties, fiksi ieskrienot veikalā, bet reizēm izdodas tikt arī pie tiem. Tad ir svētki! Sutinātu cūkas vaigu pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts – izcils! Ja nu gadījumā šī recepte ir uzrunājusi, bet cūku vaigi pie horizonta nerēgojas, tos var aizvietot ar cūkas kakla karbonādi(gabaliem jābūt krietnas kotletes lielumā, apmēram 3 cm bieziem).
80Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.svaigi cūkas vaigi100 mlsarkanvīns1 gab.neliels sīpols1 gab.puravs2 gab.burkāni4 gab.ķiploka daiviņas3 ĒKeļļa milti apviļāšanai1 gab.rozmarīna zariņš2 gab.timiāna zariņi pēc garšassāls, pipari pēc garšasbuljona kubiņš vai koncentrāts

Pagatavošana

1

Cūku vaigus apkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos un cep labi sakarsētā dziļajā pannā, 1 ĒK eļļas, apmēram 2 minūtes no katras puses. Kad tas izdarīts, apceptos vaigus no pannas izņem.

2

Pannā lej atlikušo eļļu, kad tā uzsilusi, pievieno smalki sakapātus dārzeņus un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.

3

Šajā brīdī pannā liek apceptos vaigus, timiānu un rozmarīnu, lauru lapu un visu samaisa. Ja nav svaiga rozmarīna un timiāna, tad var ņemt kaltētu, pa 1 ĒK no katra.

4

Lej pannā sarkanvīnu un karstu ūdeni – tik daudz, lai vaigi būtu nosegti. Var pievienot buljona kubiņu vai koncentrātu, ja tādu izvēlas izmantot.

5

Pagaida, kamēr šķidrums sāk vārīties, samazina karstumu uz zemu, uzliek pannai vāku un sutina vaigus apmēram 50 - 60 minūtes.

6

Kad vaigi gatavi, izņem tos no pannas, mērci sablendē un liek tajā atpakaļ vaigus. (Mērci var arī neblendēt) Pasniedz ar ceptiem vai fritētiem kartupeļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!