Restorāna "Ostas skati" šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte:
Karamelizēto dārzeņu, kazas siera uzpūteņa, rupjmaizes un liepziedu tējas mērces ar mellenēm pārlējums ar meža aveņu un liepu izsvīduma medu
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Svaigi spiestā ābolu sulā (2 l) novāra 4 bietes, noņem putas un pievieno 1 ēd.k. ķimeņu, 4 ēd.k. kaltētu liepziedu, 2 zariņus rozmarīna, 2 zariņus piparmētras.
Vāra 40 min. un atdzesē, novārījumā 30 min. vāra etiķa karameli: ābolu etiķis 1l, 350 g cukura.
Izveido rupjmaizes-liepziedu tējas mērci ar mellēnēm: rupjmaizi 100 g apgrauzdē uz pannas un sajauc ar 100 g mellenēm, 100 g avenēm, 75 g liepziedu tējas novārījumu, 2 g ābolu etiķa karameli, 30 g meža aveņu medu, atdzesē ledusskapī un izberž caur sietu.
250 g lazdu riekstu novāra ūdenī 40 min, nokāš un pārlej ar etiķa karameli. 250 g kazas sieru sakuļ kopā ar 50 g saldo krējumu un pievieno garšvielas, atdzesē ledusskapī.
Nomizo 2 sīpolus, 8 ķiploku daiviņas, 4 vasaras ābolus un vāra etiķa sīrupā 5 min. Karamelizē riekstus, ābolus, sīpolus un ķiplokus.
Servējot lej mērci, tad liek bietes, karamelizētos dārzeņus, augļus, riekstus, kazas sieru, 200 g mellenes, 200 g avenes, 4 zariņus svaiga bazilika un pierīvē mārrutka sakni.
Pirms pasniegšanas bagātīgi pārlej ar medu, virsū uzmaļ svaigi maltus piparus.
Lai labi garšo!