sēņu risoto
Foto: Shutterstock
Vēl viena ātrā risoto versija - latviešu gaumē.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gaustersēnes500 ggaļas buljons400 grisoto rīsi lociņi

Pagatavošana

1

Austersēnes nomazgā. Uzvāra 3 litrus ūdens un vāra austersēnes 5 minūtes. Nolej sēnes sietā un noskalo. Visu procesu atkārto divas reizes. Sēnes labi notecina un sasmalcina.

2

Sakarsē katlā eļļu, ieber rīsus un brīdi karsē. Pielej gaļas buljonu un ļauj rīsiem vārīties bez vāka, līdz tie gatavi. Beigās pieliek austersēnes un sagrieztus lokus.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!