Vārot šo zupu, nav svarīgs konkrēts produktu daudzums, jo to parasti gatavoju, izmantojot pieejamos ledusskapja un pieliekamā krājumus. Ja ir viens kartupelis, ceturtdaļa kāposta un viena biete un saujiņa sēņu, tad šos produktus arī izmantoju. Jebkurā gadījumā zupa sanāk ļoti garšīga – pat ja pietrūkst kādas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā eļļā sacep sīpolus, ķiplokus burkānus, sēnes, papriku, līdz tie ir glīti zeltaini, tad pielej verdošu ūdeni un pieber sagrieztas bietes (svaigas), kartupeļus, kāpostus, lauru lapu, sāli, piparus, buljona kubiņu un zem vāka vāra aptuveni 25-30 minūtes.
Kad viss gandrīz gatavs, pievieno konservētas pupiņas, kaut ko asumam - tomātu pastu,adžiku, etiķi vai kečupu, un uzvāra zupu, līdz tā sāk burbuļot.
Ēd ar krējumu, piekožot rupjmaizi.
Iesūtīja: Hava