Foto: Shutterstock
Klasisks gaļas borščs ar bietēm un kāpostiem.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gaļa eļļa bietes tomātu mērce kāposti kartupeļi sāls etiķis cukurs ķiploki lauru lapas lociņi dilles zaļumi

Pagatavošana

1

Gaļu liek vārīties katlā ar ūdeni. Pirms vārīšanās gaļu var arī apcept.

2

Gaļu uzvāra, noputo un turpina vārīt uz mazas uguns.

3

Sīpolus un burkānus nomizo, sagriež, apcep eļļā un pievieno katlā ar gaļu.

4

Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, apcep pannā, pievieno tomātu mērci un nedaudz pasautē.

5

Kad gaļa gandrīz gatava, zupai pievieno sloksnītēs sagrieztu kāpostu.

6

Kad kāposti gandrīz mīksti, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus. Pavāra, pievieno sautētās bietes un vāra līdz gatavībai.

7

Pēc vajadzības pievieno sāli, etiķi un cukuru. Piespiež ķiplokus, pieliek lauru lapu un ļauj uzmest burbuli. Pašās beigās pievieno sīki sagrieztus lociņus, dilles un citus zaļumus.

8

Pasniedz ar skābu krējumu.

Iesūtīja: patiesība

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!