15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 gab.ola1 gab.ķiploka daiviņa2 gab.anšovi olīveļļa2 ĒKcitronu sula sāls malti melnie pipari balzamiko etiķi/Vusteras mērce/Dižonas sinepes rīvēts parmezāna siers
Pagatavošana
1
Olu sasilda siltā ūdenī, kad silta, aplej ar vārošu un pavāra kādu 1 minūti. Iemērc aukstā ūdenī.
2
Ķiploku kopa ar sāli, pipariem uz anšoviem uz dēlīša ar dakšu saspaida putriņā.
3
Olu ņem ārā no aukstā ūdens, uzmanīgi pārsit un ar tējkaroti izķeksē ārā dzeltenumu.
4
Dzeltenumu liek bļodiņā, pieliek klāt ķiploku/anšovu maisījumu, sinepes, citronu sulu. Ar dakšiņu saputo, līdz viss tā smuki sajaucies. Tad pa pilītei lej klāt olīveļļu un visu laiku ar dakšņu puto, lai veidotos emulsija.
5
Kad viss sajaucies, beru klāt nedaudz rīvēta parmezāna. Beigās reizēm piemetu kādu kaperu. Visu apmaisa un jauc ar salātiem.
*balzamiko etiķi/Vusteras mērci/Dižonas sinepes - pēc vēlēšanās, es parasti lieku sinepes
Iesūtīja: Machika
Ātri pagatavojami ēdieniAnšoviBalzamiko etiķisMelnie pipariOlasOlīveļļaParmezāna siersSalātu mērcesItāļu nacionālā virtuveCitronu sula
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit