Foto: Shutterstock
Cēzara salātu mērce - recepte no portāla "Cālis.lv" lietotājas Machikas. Receptes pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.ola1 gab.ķiploka daiviņa2 gab.anšovi olīveļļa2 ĒKcitronu sula sāls malti melnie pipari balzamiko etiķi/Vusteras mērce/Dižonas sinepes rīvēts parmezāna siers

Pagatavošana

1

Olu sasilda siltā ūdenī, kad silta, aplej ar vārošu un pavāra kādu 1 minūti. Iemērc aukstā ūdenī.

2

Ķiploku kopa ar sāli, pipariem uz anšoviem uz dēlīša ar dakšu saspaida putriņā.

3

Olu ņem ārā no aukstā ūdens, uzmanīgi pārsit un ar tējkaroti izķeksē ārā dzeltenumu.

4

Dzeltenumu liek bļodiņā, pieliek klāt ķiploku/anšovu maisījumu, sinepes, citronu sulu. Ar dakšiņu saputo, līdz viss tā smuki sajaucies. Tad pa pilītei lej klāt olīveļļu un visu laiku ar dakšņu puto, lai veidotos emulsija.

5

Kad viss sajaucies, beru klāt nedaudz rīvēta parmezāna. Beigās reizēm piemetu kādu kaperu. Visu apmaisa un jauc ar salātiem.

*balzamiko etiķi/Vusteras mērci/Dižonas sinepes - pēc vēlēšanās, es parasti lieku sinepes

Iesūtīja: Machika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!