Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pildījuma gatavošana: Lauru lapu ar pirkstiem saberž. Veselu ķiploka daiviņu, saberzto lauru lapu, sasmalcinātu sīpolu, sīkos kubiņos sagrieztu burkānu un seleriju apcep karstā eļļā. Pievieno gaļu un cep 5 minūtes. Pievieno vīnu un uz nelielas liesmas sautē, kamēr viss vīns iztvaikojis.
Šampinjonus parasti nemazgāju ūdenī, bet gan notīru ar otiņu, ja vien tie nav ļoti netīri (bet tādus parasti nepērku), - tad sēnītes neuzņem lieku ūdeni.
Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, liek ar griezuma vietu uz leju uz 10 minūtēm cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, kamēr miziņa kļūst brūna un sāk mest burbuļus. Izņem no krāsns, uzklāj mitru dvielīti, pēc tam papriku nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
Saceptajai gaļai pievieno tomātu pastu, miltus, šķēlītēs sagrieztus šampinjonus. Pielej buljonu. Uzliek vāku un vāra uz vidējas liesmas, kamēr gaļa mīksta. Pēc tam iemaisa sagriezto papriku un uz pusēm sagrieztus tomātiņus (var parastos).
Mērces gatavošana: Uzvāra pienu. Katliņā izkausē sviestu, iemaisa miltus. Visu laiku maisot, pakāpeniski pielej pienu, uzvāra, noņem no uguns, iemaisa rīvēto sieru, pēc garšas pievieno muskatriekstu un sāli.
Lazanjas sagatavošana: Karstumizturīgu augstu, četrkantainu formu iesmērē ar sviestu, ielej mazliet mērces, tai virsū liek divas lazanjas plāksnītes (šī nav reklāma, bet man vislabāk patīk Barilla). Tām virsū – teļa ragū.
Tad uzlej divas ēdamkarotes mērces un pārkaisa nedaudz siera*. Šo secību atkārto, kamēr trauks pilns.
Pēdējā kārta – mērce un labi daudz siera. (Parmezāna siers vai piemēram, Valmieras ražotais Itālijas siers.)
Šauj cepeškrāsnī pie 200 grādiem ~ uz 20 minūtēm, kamēr lazanja skaisti brūna.
Iesūtīja: Nora