Sastāvdaļas
Pagatavošana
Apcep dārzeņus olīveļļā: sagriezts sīpols, rupji sarīvēti burkāni, sasmalcināta selerijas sakne.
Kad dārzeņi apcepti, pievieno malto gaļu. Beigās pievieno sarkano sauso vīnu un pieliek garšvielas.
Pa to laiku, kamēr cepās gaļa nomizo 3 tomātus (var arī nemizot) un sagriež šķēlītēs.
Sagriež šķēlēs 0.5 kg siera (iesaku parmazānu).
Liek sildīties 1 l pienu.
Atsevišķā pannā sāk gatavot mērci: izkausē 100 g sviestu un uz lēnas uguns, visu laiku maisot lēnām pievieno 6 ĒK miltus.
Tad lēnām, maisot pamazām pievieno siltu pienu (jāmaisa ātri, lai neveidojās kunkuļi). Pievieno maltu muskatriekstu 1 ĒK.
Karsē kamēr mērce sabiezē un gaļa beigusi cepties.
Pannā (var izmantot arī karstumizturīgos traukus) liek pirmo kārtu ar mērci,
otro kārtu - lazanjas plāksnes vienā kārtā,
trešā kārta ir gaļa,
ceturtā kārta ir mērce,
nākošā kārta ir siers,
sestā kārta - tomāti,
tad atkal plāksnes, tad gaļa, tad mērce, beigās pa virsu bieza kārta ar sieru.
Cep plītī 30 minūtes 180*C.
Iesūtīja: Vārniņa