lazanja
Foto: Shutterstock
Lazanja ar vīnu un seleriju greznai brīvdienu maltītei.
75Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.sīpols3 gab.burkani seleriju kāti olīveļļa700 gmaltā gaļa5 ĒKsarkanais sausais vīns garšvielas3 gab.tomāti500 gsiers lazanjas plāksnes0.5 kgsiers100 gsviests6 ĒKmilti1 ĒKmuskatrieksts1 lpiens

Pagatavošana

1

Apcep dārzeņus olīveļļā: sagriezts sīpols, rupji sarīvēti burkāni, sasmalcināta selerijas sakne.

2

Kad dārzeņi apcepti, pievieno malto gaļu. Beigās pievieno sarkano sauso vīnu un pieliek garšvielas.

3

Pa to laiku, kamēr cepās gaļa nomizo 3 tomātus (var arī nemizot) un sagriež šķēlītēs.

4

Sagriež šķēlēs 0.5 kg siera (iesaku parmazānu).

5

Liek sildīties 1 l pienu.

6

Atsevišķā pannā sāk gatavot mērci: izkausē 100 g sviestu un uz lēnas uguns, visu laiku maisot lēnām pievieno 6 ĒK miltus.

7

Tad lēnām, maisot pamazām pievieno siltu pienu (jāmaisa ātri, lai neveidojās kunkuļi). Pievieno maltu muskatriekstu 1 ĒK.

8

Karsē kamēr mērce sabiezē un gaļa beigusi cepties.

9

Pannā (var izmantot arī karstumizturīgos traukus) liek pirmo kārtu ar mērci,

10

otro kārtu - lazanjas plāksnes vienā kārtā,

11

trešā kārta ir gaļa,

12

ceturtā kārta ir mērce,

13

nākošā kārta ir siers,

14

sestā kārta - tomāti,

15

tad atkal plāksnes, tad gaļa, tad mērce, beigās pa virsu bieza kārta ar sieru.

16

Cep plītī 30 minūtes 180*C.

Iesūtīja: Vārniņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!