Foto: Shutterstock

Vasara ir laiks, kad nevēlamies tērēt daudz laika ēst gatavošanai. Ļoti bieži dodamies izbraukumos pie dabas un ēdienu gatavojam uz vietas. "Kā lielisku papildinājumu dažādām uzkodām iesaku čatniju. Upeņu čatnijs ļoti labi sader, piemēram, ar siera platēm," iesaka AS Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot gardu čatnija recepti.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gsviests timiāna sēklas kanēļa standziņa1 čili pipars3 krustnagliņas tomāti1 glāzeupenes pēc garšascukurs, sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Garda čatnija pagatavošanai izkausējiet apmēram puspaciņu sviesta, kuram pievienojiet timiāna sēklas, kanēļa standziņu, smalki sakapātu svaigu čili piparu un trīs krustnagliņas.

2

Kad sāk izdalīties patīkams garšvielu aromāts, jāpievieno apmēram vienu glāzi svaigu, kubiņos sagrieztu tomātu un tikpat daudz svaigu upeņu. Visu uzvāriet.

3

Pēc savas gaumes pikantumam un garšas pastiprināšanai pievieno cukuru, sāli, melnus maltos piparus, tad čatniju atdzesē.

Šādu čatniju var pasniegt pie siera platēm atsevišķā trauciņā. Upeņu čatnijs lieliski garšos ar kamambēra sieru, brinzu un Lapzemes sieru.

Tādu pašu čatniju var pagatavot arī no meža mellenēm, tikai tas būs maigāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!