20Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
100 gkokosriekstu sakaidiņas150 gžāvētas plūmes, sasmalcinātas100 gkaltētas dzērvenes50 gmandeļu skaidiņas, grauzdētas50 gķirbju sēklas, grauzdētas80 gsviests80 gbrūnais cukurs100 gauzu pārslas100 gmiežu pārslas100 ggriķu pārslas50 gsezama sēklas50 gsaulespuķu sēklas
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai.
2
Pārslas, sezama sēklas un saulespuķu sēķlas liek bļodā un samaisa.
3
Katliņā liek sviestu, cukuru un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pārlej pārslu-sēklu maisījumam un sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa.
4
Maisījumu vienmērīgi izkārto uz cepamās plāts un liek krāsnī uz aptuveni 15–18 minūtēm un, pāris reizes apmaisot cep, līdz pārslas ir zeltainas.
5
Ļauj maisījumam atdzist, tad sajauc to ar pārējām musli sastāvdaļām.
Rezultātā iegūst aptuveni kilogramu maisījuma, ko, iebērtu slēgtā traukā, var uzglabāt pāris nedēļas,
Grūtnieces ēdienkarteĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemĀrstnieciskais uztursPasniegt atdzesētuBrūnais cukursGriķu pārslasKokosriekstiMandelesSaulespuķu sēklasSezama sēklasSviestsŽāvētas plūmesCiti ēdieniviegliGavēņa laika ēdieniViegla vasaras maltīteĶirbju sēklas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit