40Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3.5 ĒKsviests1 ĒKolīveļļa2 gab.šalotes sīpoli400 garborio rīsi125 mlsausais baltvīns1300 mlbuljons3 ĒKcitrona sula4 TKcitrona miziņa, sarīvēta2 ĒKpētersīļi, sasmalcināti pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti pēc garšascukurs2 ĒKkrēmsiers100 gParmezāna siers, sarīvēts
Pagatavošana
1
Pannā sakarsē eļļu, sviestu un apcep nomizotus, sasmalcinātus sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi.
2
Tad pieber rīsus un, pa laikam apmaisot, cep, līdz rīsi ir caurspīdīgi.
3
Pielej vīnu un visu laiku maisot sutina, līdz vīns iztvaikojis.
4
Tālāk turpina kā parasti - pielej kausu buljona, visu laiku maisot vāra, līdz šķidrums iesūcies rīsos, tad pielej nākamo kausu buljona un tā turpina, līdz rīsi gatavi.
5
Var gadīties, ka buljons paliks pāri, var gadīties, ka pietrūks (tādā gadījumā vienkārši izlīdzas ar karstu ūdeni).
6
Kad rīsi ir gandrīz gatavi, pievieno citrona mizu un sulu, krēmsieru, ja vajag arī sāli, cukuru un piparus.
7
Pasniedzot pārkaisa ar Parmezānu un pētersīļu* zaļumiem.
*Pētersīļus var aizstāt ar piparmētrām.
Lieldienu receptesVakariņu idejasPannā cepts ēdiensBuljonsParmezāna siersPētersīļiŠalotes sīpoliRīsu ēdieniItāļu nacionālā virtuveViegla vasaras maltīteBaltvīnsKrēmsiersArborio rīsi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit