Māris Zemgalietis, Foodphoto.lv
Latvieši ir ēdāju tauta, tas nevienam nav noslēpums. Latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!
27Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
RULETEI:4 truša karbonādes800 gšķēlītēs sagriezts kūpināts bekons malti melnie pipari CEPTAM KARTUPEĻU BIEZENIM:1 kgar cieti bagāti kartupeļi3 ķiploka daiviņas130 gsviests2 olas1 naža galsmalts muskatrieksts pēc garšassāls, malti melnie pipari BARAVIKU PUPIŅĀM:500 gbaravikas500 gsviesta pupiņas50 gsviests1 svaigs timiāna zariņš sāls, svaigi malti melnie pipari MĒRCEI:1 neliels puravs1 ķiploka daiviņa50 gburkāni1 selerijas kāts6 svaigi timiāna zariņi300 mlsaldais krējums10 gsviests1 TKbaltvīna etiķis50 gcietais Parito siers

Pagatavošana

1

Gatavo trusi: karbonādi atdala no kaula, bet vēdera plēvi atstāj klāt. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Tinot apkārt bekonu, truša karbonādi satin rullītī. Ietin folijā, lai piešķirtu formu un bekons neapdegtu. Abus galus apsien kā konfektei. Liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep ~ 20 minūtes. Izņem laukā, iztin no folijas un sagriež medaljonos.

2

Gatavo mērci: saknes un dārzeņus nomizo un sagriež vienāda lieluma gabalos. Katlā izkausē sviestu, ieber sagatavotos dārzeņus un apcep. Pievieno saldo krējumu un sautē tik ilgi, līdz dārzeņi ir mīksti. Sablendē, pievieno etiķi, sāli rīvētu sieru, samaisa un izkāš.

3

Gatavo biezeni: kartupeļus nomizo, izvāra mīkstus, nokāš un elektriskajā mikserī, pamazām pievienojot sviestu, saputo. Mazliet atdzesē, pēc tam iekuļ olas, sāli, piparus un vēlreiz saputo. Pilda konditorejas maisiņā un uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, izspiež biezeņa kūciņas. Ievieto 215 grādu karstā cepeškrāsnī un cep ~ 15 minūtes.

4

Cep sēnes un pupiņas: pupiņas blanšē, nosusina un sagriež prāvos gabalos. Baravikas sagriež šķēlēs. Pannā izkausē sviestu, pievieno pupiņas un sēnes un sacep. Pievieno timiāna lapiņas, sāli un piparus.

5

Šķīvī kārto truša medaljonus, liek klāt cepto biezeni, kā arī baravikas ar pupiņām un puravu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!