Foto: Vida Press
Lazanjas zupa ir īsti piemērota dienām, kad gribas dažādot savu ēdienkarti ar itāliskām garšām, bet nav iedvesmas gatavot oriģinālo lazanju.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

15 mlolīveļla350 gsalami desa1 gab.sīpols4 gab.ķiploka daiviņas1 TKoregano30 gtomātu pasta1 gab.konservēti tomāti, bundža1 lvistas buljons1 gab.lauru lapa150 gmakaroni1 saujasvaigs baziliks60 gParmezāna tipa riers200 gmocarella pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež gabaliņos. Mocarellu un parmezānu sarīvē un samaisa. Desu sagriež strēmelītēs.

2

Katlā uzkarsē eļļu. Liek cepties desu un cep 5-7 minūtes, tad nolej liekos taukus.

3

Pievieno sīpolus, ķiplokus un sautē pāris minūtes, tad pievieno oregano, tomātu pastu un turpina sautēt vēl 5 minūtes.

4

Pievieno sasmalcinātus tomātus, buljonu, lauru lapu, uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē 30 minūtes.

5

Liek klāt makaronus un vāra, līdz tie ir gandrīz gatavi.

6

Pievieno sāli, piparus, saplucinātas bazilika lapas.

7

Pasniedzot pārkaisa ar siera maisījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!