Foto: Shutterstock
Pārlietus ar ātro eļļas marinādi, šampinjonus vari uzglabāt ledusskapī vai citā vēsā vietā aptuveni trīs mēnešus. Tos varēsi pievienot gan salātiem, gan zupām, sautējumiem un mērcēm vai izmantot svētku uzkodu pagatavošanai.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

šampinjoni baltvīna etiķis lauru lapas smaržīgie pipari rozmarīns olīveļla ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Šampinjonus notīra un, ja tās ir pārāk lielas, sagriež šķēlītēs.

2

Gatavo marinādi. Katliņā uzvāra trīs daļas baltvīna etiķa un vienu daļu ūdens. Pievieno sēnes un vāra aptuveni 10 minūtes. Tad tās nokāš un atdzesē.

3

Sēnes pilda burkās, katra burkā liek lauru lapu, pāris smaržīgos piparus, rozmarīna zariņu un pāris daviņas ķiploka. Pārlej burkas saturu ar olīveļļu, lai sēnes būtu pilnībā pārklātas.

4

Katru burku sakrata, līdz vairs neparādās gaisa burbulīši, un aizvāko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!