20Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
pelmeņi - pašgatavoti vai pirkti pēc garšasbuljona kubiņi pēc garšasingvers, svaigs pēc garšasčili pipars1 gab.sīpols pēc garšasķiploka daiviņas2 gab.lauru lapas4 gab.smaržīgie pipari pēc garšasskābais krējums pēc garšassojas mērce pēc garšassviests1 TKetiķis1 šķipsnacukurs zaļumi pēc garšasķiploka daiviņas
Pagatavošana
1
Katliņā liek vārīties ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno rīvētu ingveru, nomizotu sīpolu, nomizotu ķiploka daiviņu, lauru lapu, pāris smaržīgos piparus un pāris buljona kubiņus.
2
Liek buljonā pelmeņus un, ik pa laikam apmaisot, vāra, līdz tie ir gatavi. Tad pelmeņus liek bļodiņās, pārlej ar buljonu. Pievieno krējumu vai sviestu, sojas mērci, nedaudz etiķa, šķipsnu cukura, sasmalcinātus zaļumus, piespiež ķiploka daiviņu, samaisa un bauda.
3
Ja ir spēks un vēlme, zupai var pievienot iepriekš apceptus, skaidiņās sarīvētus burkānus un sīpolus.
BrokastisPusdienasLaunagsVakariņasAss un pikants ēdiensĀtri pagatavojami ēdieniVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBuljonsCukursEtiķisGaršvielas un garšaugiIngversLauru lapasSkābais krējumsSojas mērceSviestsČiliĶiplokiGaļas zupasviegliSīpoliIkdienas maltīteiSmaržīgie pipari
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit