90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
60 mlolīveļļa1 liels sīpols1 fenheļa sakne4 ķiploka daiviņas250 mlbaltvīns400 gkonservēti tomāti3 ĒKanīsa liķieris1 kgtīrīti kalmāri pēc garšassāls un pipari2 ĒKkaperi1 saujamelnās olīvas bez kauliņiem4 ĒKsakapāti svaigie pētersīļi
Pagatavošana
1
Lielā katliņā uzsilda eļļu un apcep smalki sagrieztus sīpolus un fenheli, līdz tie kļūst mīksti.
2
Pēc tam iemaisa smalki sakapātās ķiploku daiviņas un tomātu pastu.
3
Pievieno vīnu un liek visam vārīties, līdz šķidruma apjoms sarucis uz pusi.
4
Kalmāra caurulītes sagriež aplīšos, bet taustekļus sīkos kubiņos.
5
Masai pievieno sagrieztus konservētos tomātus, anīsa liķieri un kalmārus.
6
Visu apkaisa ar garšvielām, liek virsū vāku un ļauj sautēties aptuveni stundu. Kalmāriem ir jābūt ļoti maigiem.
7
Pēdējās 15 sautēšanas minūtēs pievieno olīvas, kaperus un pētersīļus. Pasniedzot apkaisa ar pētersīļiem un melnajiem pipariem. Ēd kopā ar maizi.
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensVakariņu idejasVārīšanaFenhelisKalmāriKaperiOlīveļļaPētersīļiĶiplokiZivju un jūras produktu ēdienividējiSīpoliItāļu nacionālā virtuveKonservēti tomātiBaltvīnsMelnās olīvas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit