cepta zivs menca fileja
Foto: Shutterstock
Pamēģini ierastās rīvmaizes vietā zivs panēšanai izmantot kokosriekstu skaidiņas. Veidosies nedaudz saldena garoziņa, kas lieliski saderēsies ar baltajām zivīm. Pasniedz ar zaļajiem lapu un gurķu salātiem, mērcei sajaucot majonēzi ar bezpiedevu jogurtu un nedaudz saldās čili mērces.
20Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
ZIVIJ:2 mencas fileja6 ĒKkokosriekstu skaidiņas3 ĒKmilti1 ola1 laims SALĀTIEM:1 neliela lapu salātu galviņa1 ĒKmajonēze1 ĒKbezpiedevu jogurts1 ĒKsaldā čili mērce1 neliels gurķis pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Sāk ar salātu sagatavošanu. Saplucina tīras salātu lapas, sagriež gurķi ripiņās, vienmērīgi sajauc.

2

Gatavo salātu mērci: samaisa majonēzi ar bezpiedevu jogurtu un saldo čili mērci.

3

Liek karsēties pannu ar eļļu zivs cepšanai. Platā šķīvī sajauc miltus, sāli un kokosriekstu skaidiņas.

4

Otrā šķīvī sakuļ olu. Sagriež fileju tādos gabalos, kurus pēc tam būtu ērti grozīt uz pannas. Iemērc zivi olā, pēc tam kokosriekstu un miltu maisījumā, liek karstā eļļā un cep no katras puses 3 – 4 minūtes.

5

Pasniedz ar laima daiviņām un salātiem, kuriem pārlej mērci un uzkaisa svaigi maltus melnos piparus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!