sēnes pastēte
Foto: Shutterstock
Sēņu pastēte ir lieliska piedeva pie zupām un mērcēm, ar to var pildīt omleti un ar to var pagatavot gardas uzkodas, uzsmērējot to uz grauzdiņiem. Ar receptē dotajiem produktiem iznāks 250 ml sēņu pastētes. Derīgas būs jebkuras cepamās sēnes. Vari izmantot arī saldētas sēnes.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gsēnes75 gsviests2 šalotes sīpols2 ĒKsauss šerijs (vai baltvīns) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Sēņu pastēti var ļoti ātri pagatavot, ja izmanto dārzeņu smalcinātāju. Vienīgi jāuzmanās, nesakult sēnes putrā. Tām joprojām jābūt nelielos gabaliņos.

2

Smalki sagriež sīpolus, noliek malā. Notīra sēnes un sagriež uz pusēm vai 4 daļās, liek dārzeņu smalcinātājā un pulsa režīmā sasmalcina.

3

Lielā pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno sīpolus un apcep, līdz tie caurspīdīgi.

4

Pievieno sīpoliem sēnes, samazina karstumu un, ik pa reizēm apmaisot, sutina, līdz veidojas bieza pasta, apmēram 40 minūtes.

5

Pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus.

6

Sēņu masai pievieno vīnu un, maisot karsē, līdz vīns izgarojis, apmēram 5 minūtes.

7

Pastēti karstu iepilda burciņā.

8

Glabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!