60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
400 gsēnes75 gsviests2 šalotes sīpols2 ĒKsauss šerijs (vai baltvīns) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Sēņu pastēti var ļoti ātri pagatavot, ja izmanto dārzeņu smalcinātāju. Vienīgi jāuzmanās, nesakult sēnes putrā. Tām joprojām jābūt nelielos gabaliņos.
2
Smalki sagriež sīpolus, noliek malā. Notīra sēnes un sagriež uz pusēm vai 4 daļās, liek dārzeņu smalcinātājā un pulsa režīmā sasmalcina.
3
Lielā pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno sīpolus un apcep, līdz tie caurspīdīgi.
4
Pievieno sīpoliem sēnes, samazina karstumu un, ik pa reizēm apmaisot, sutina, līdz veidojas bieza pasta, apmēram 40 minūtes.
5
Pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus.
6
Sēņu masai pievieno vīnu un, maisot karsē, līdz vīns izgarojis, apmēram 5 minūtes.
7
Pastēti karstu iepilda burciņā.
8
Glabā ledusskapī.
BrokastisĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt atdzesētuDārzeņu un sēņu uzkodasKanapē un sviestmaizesMelnie pipariSviestsSēnesŠalotes sīpoliŠerijssalsPastētes, sviests un smēriņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit