Foto: Shutterstock
Šī nedaudz vecmodīgā salātu recepte ir ļoti vienkārša un universāla, noderēs gan kā sātīga piedeva piknikam vai kuplākām mājas viesībām, gan kā pamatēdiens ātrām vakariņām.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
10 vidēja izmēra kartupeļi10 vārītas olas1 smalki sagriezts sīpols lociņi MĒRCEI:100 gmajonēze100 gbezpiedevu jogurts3 ĒKbaltvīna etiķis2 ĒKsinepes1 ĒKcukurs1 TKsāls pēc garšasmalti pipari

Pagatavošana

1

Katliņā uzvāra kartupeļus ar visu mizu, atdzesē, nomizo un sagriež vidēja izmēra kubiņos.

2

Sešām olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus atliek malā, baltumus sagriež vidēja izmēra kubiņos un kopā ar sīpolu pievieno kartupeļiem.

3

Gatavo mērci - bļodiņā sadrupina olu dzeltenumus, pievieno majonēzi, jogurtu, baltvīna etiķi, sinepes, cukuru, sāli un piparus. Visu samaisa un pārlej kartupeļiem.

4

Salātus samaisa, pievieno vēl sāli un piparus, ja nepieciešams. Pāri kārto šķēlītēs sagrieztas atlikušās olas un pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem.

5

Pirms pasniegšanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!