Pirms sāc gatavot pašu lasi un mērci, uzliec vārīties rīsus piedevai. Ietaupīsi ne tikai laiku, bet virtuvē būsi arī veiklāks.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cukuru liek nelielā katliņā, klāt pievieno sešas ēdamkarotes silta ūdens. Sastāvdaļas karsē, līdz cukurs izkūst, tad pievieno smalki sakapātu ingveru un čili piparu, kurš sagriezts nelielās strēmelītēs un kuram iztīrītas sēkliņas.
Visam ļauj vārīties aptuveni piecas minūtes, līdz tiek iegūta sīrupa konsistence. Pēc tam katliņu ņem nost no plīts un pievieno sojas mērci, sarīvētu laima miziņu un svaigo sulu.
Vokpannā uzsilda eļļu. Ja nav vokpannas, vari izmantot pannu, kurai ir pārklājums, kas neļauj ēdienam apdegt.
Pannā liec lielos kubiņos sagrieztu lasi un cep aptuveni pusminūti no katras puses, lai lasi viegli apbrūninātu. Pievieno paša pagatavoto terijaki mērci un ļauj lasim tajā sutināties aptuveni trīs minūtes.
Pasniedz kopā ar basmati rīsiem (vai parastajiem, ja ir tāda vēlēšanās), zaļo zirnīšu pākstīm vai sviesta pupiņām, kā arī uz pusēm pārgrieztu Āzijas kāpostu pak čoi. Garnē ar apgrauzdētām sezama sēkliņām.
Ja nevēlies lielu porciju, bez rīsiem vari arī iztikt – baudi lasi tāpat, klāt pievienojot kādu lapu salātu recepti.
Lai labi garšo!