risoto, rīsi, pētersīļi
Foto: Shutterstock
Gardais risoto būs viegla maltīte, kuru pagatavot reizēs, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša un pārlieku nesarežģīta. Tradicionāli gan itāļi risoto gatavo ar liellopa kaula smadzenēm, tomēr šajā receptē tās var arī nepievienot. Atsvaidzinošu garšu maltītei tāpat piešķirs baziliks un pētersīļi.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKsviests3 ĒKolīveļļa2 ķiploka daiviņas450 garborio rīsi750 mlliellopa buljons4 ĒKsakapāts baziliks4 ĒKsakapāti pētersīļi sāls svaigi malti pipari6 ĒKsarīvēts Parmezāna siers

Pagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu, pievieno eļļu un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Visu strauji apcep.

2

Pēc tam ieber klāt rīsus, un arī tos viegli apcep sviestā un eļļā. To dara divas minūtes.

3

Pa nelielām porcijām pievieno buljonu – aptuveni 125ml vienā reizē. Vāra regulāri apmaisot, lai šķidrums būtu uzsūcies rīsos un tie ir kļuvuši mīksti (aptuveni 15 līdz 18 minūtes).

4

Dažas minūtes pirms rīsu gatavošanas beigām pievieno sakapāto baziliku un pētersīļus. Pievieno sāli un piparus, kā arī karstajos rīsos iemaisa sarīvēto sieru.

5

Pasniedz siltos šķīvjos ar kādu veselu bazilika vai pētersīļa lapiņu dekoram.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!