Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sajauc marinādi zivij. Platā traukā, kurā varēs ieguldīt zivs gabalus, sajauc citronu sulu ar eļļu, paprikas pulveri un smalki sakapātu ķiploku. Zivi apgroza marinādē, apsedz un ļauj tai marinēties apmēram 15 minūtes.
Tikmēr gatavo salsu. Smalki sagriež ķiploku, čili pipariņu (kas vēlas salsu asāku, atstāj sēkliņas) un raudeni. Iztīra papriku un sagriež gabaliņos, sīpolu sagriež plānos pusgredzenos. Persikiem izņem kauliņus un sagriež kumosa lieluma gabalos. Visu samaisa kopā, pievieno rukolu, pārlej pāri citronu sulu, pievieno sāli, uzmanīgi apgroza, noliek malā.
Liek karsēties pannu ar eļļu (ja pannā eļļa būs par maz, zivi pieraus pie pannas). Zivi izņem no marinādes, apslauka virtuves papīra dvielī sausu, apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli. Liek karstā eļļā un cep no abām pusēm zeltainu, apmēram no katras puses 3 minūtes (atkarībā, cik biezi ir ātes gabali). Izceptās ātes uz mirkli noliek uz papīra dvieļa nosusināties. Pasniedz ar salsu.