puravi, olas, sinepju mērce, pusdienas, viegla vasaras maltīte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kaut kas pavisam vienkāršs, bet tajā pašā laikā īpašs – gardi puravu salāti ar estragona lapām. Tam visam pa virsu garšīga mērce, kas pagatavota no Dižonas sinepēm, sarkanvīna etiķa un olīveļļas. Būs tieši laikā vieglām pusdienām vai vakariņu pirmajam ēdienam.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.lauru lapas4 gab.puravi2 gab.olas1 ĒKDižonas sinepes1 ĒKsarkanvīna etiķis šķipsnapūdercukurs100 mlolīveļļa (extra virgin) estragons

Pagatavošana

1

Ņem lielu katliņu, liek tajā lauru lapas, nedaudz sāls, ielej ūdeni un uzvāra to.

2

Puravu kātiem nogriež zaļās lapas tik daudz, lai tie paliktu aptuveni 20 cm gari.

3

Puravu kātus un olas liek katliņā ar verdošo ūdeni un vāra, līdz olas gatavas (10 min).

4

Gatavās olas ņem laukā un atvēsina zem aukstas ūdens strūklas.

5

Ar nazi pārbauda, vai puravi ir mīksti, un kad tie tādi ir, puravus nokāš un izliek uz virtuves dvielīša, lai tie nosusinātos.

6

Puravus gareniski griež uz pusēm, nogriež nelielo sakni, un izkārto puravu pusītes uz šķīvja.

7

Gatavo mērci: sajauc Dižonas sinepes ar etiķi un pūdercukuru nelielā burciņā. Pēc tam pa nelielām porcijām pievieno olīveļļu, lai izdotos bieza mērce.

8

Mērci ar karoti lej pāri puraviem. Olas nomizo un sarīvē, bet pēc tam pārkaisa pāri puraviem.

9

Pēc tam salātiem pievieno estragona lapas, bet pa virsu uzkaisa svaigi maltus melnos piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!