Jo olas būs svaigākas, jo tās sanāks nevainojamākas. Lai plaucējot olas, tām neveidotos garas olbaltuma driskas, pirms plaucēšanas tās izkāš caur smalku sietiņu. Baltums, kas iztecēs cauri, nav piemērots plaucēšanai un otrādāk - baltums, kas uzķeras sietiņā, piemērots plaucēšanai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju. Nomizo kartupeli un sagriež nelielos gabaliņos, liek uz cepamplāts.
Kartupeļus apslacina ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, uzber nedaudz sāli un piparus. Liek karstā krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz kartupeļi kraukšķīgi.
Smalki sagriež sīpolu, garenos gabaliņos sagriež bekonu. Uz aukstas pannas liek bekona gabaliņus un karsē kopā ar pannu. Tādējādi bekonam viegli izdalās tauki un gabaliņi kļūst kraukšķīgi.
Kad gaļa apcepusies, to noņem un uz mirkli nosusina papīra dvielī.
Burciņā sajauc salātu mērci: sajauc kopā sinepes, atlikušo olīveļļu, etiķi un sīpolus. Burku aizskrūvē un labi sakrata, noliek malā. Sagatavo 4 šķīvjus ar plucinātām salātu lapām, apslacina ar mērci.
Sagatavo olas - katru izkāš caur sietiņu un ielej nelielā krūzītē (katru olu citā krūzītē). Seklā katliņā lej karstu ūdeni, apmēram 5 cm, pievieno 1 ēdamkaroti etiķa.
Kad ūdens vārās, to ar karoti iegriež virpulī, samazina uguni un no krūzītes ielej olas, vienu pēc otras. Ja nepieciešams, ar karoti turpina iegriezt ūdeni, lai olas nepieķertos pie katliņa dibena. Olas plaucē, līdz gatavas, apmēram 3 - 5 minūtes.
Kad olas gatavas, tās izceļ ar putu karoti, ļauj notecēt liekajam ūdenim un liek uz sagatavotajiem salātiem.
Pa virsu kaisa apceptā bekona gabaliņus un kartupeļu kraukšķīšus. Pasniedz.