Selga Nature garnelu kuka - 4
Foto: Māris Lapiņš
Kūkas ir gardas, taču reti kurš atceras, ka nenovērtēta klasika ir arī sāļās kūkas, kas ir viegli pagatavojamas, turklāt pavisam noteikti oriģināls ēdiens, ar ko pārsteigt ēdājus. Sāļo kūku gatavošanā "Selga Nature" maizcepumi ir neaizstājama sastāvdaļa, kas ir kā radīta ne tikai garšas, bet arī apaļās formas iegūšanai, ļaujot izveidot omulīgas kūciņas.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
16 Selga Nature rudzu maizcepumi100 mlpiens1 TKDižonas sinepes pēc garšassāls sula no puscitrona GARNEĻU KRĒMAM:200 gkrēmsiers bez piedevām smalki sakapātas dilles pēc garšassāls300 ggarneles sālījumā2 vārītu olu dzeltenumi DEKORĒŠANAI: ķirštomāti maurloki mazās spinātu lapas

Pagatavošana

1

Nelielā bļodiņā samaisi garneļu krēmam paredzēto krēmsieru ar dillēm, citronu sulu, sāli un sasmalcinātu olu dzeltenumu. Beigās iemaisi garneles, atliekot pāris dekorēšanai. Ja vēlies, garneles var sagriezt mazākos gabaliņos.

2

Pa vienam cepumam iemērc pienā un liec tos uz dēlīša nedaudz samirkt.
Uz samirkušā maizcepuma uzsmērē tējkaroti garneļu krēma, kārtīgi to izsmērē un liec pa virsu nākamo mērcēto cepumu. Turpini tādā veidā likt kārtas četros stāvos. Tāpat pagatavo pārējās trīs kūciņas. Ar atlikušo krēmu noklāj kūciņu augšpusi.

3

Nelielā bļodā sajauc krēmsieru ar sinepēm, citronu sulu un sāli, un izveido viendabīgu masu. Ar izveidoto masu apsmērē visas kūciņas malas, lai viss būtu rūpīgi noklāts. Kūciņas smērēšanai izmanto nazi.

4

Divu sāļo kūciņu malas dekorē ar sagrieztiem maurlokiem, bet atlikušās ar spinātu lapām. Virspusē izkārto sagrieztus ķiršu tomātus un atlikušās garneles. Dekorēšanai var izmantot arī dilles, pētersīļus vai citus zaļumus.

No šī daudzuma var pagatavot četras sāļās kūciņas.

* Sālītu garneļu vietā var izmantot arī saldētas garneles, taču tādā gadījumā tās pēc atlaidināšanas ir jāapcep sviestā kopā ar ķiplokiem un sāli.

Par ''Selga NATURE'' maizcepumiem

Maizcepumi ir iecienīts skandināvu pārtikas produkts, kas ikdienā tiek lietoti kā alternatīva maizei, tāpēc arī latviešiem, maizes cienītājiem, vērts aizņemties šo gardo paradumu un papildināt ēdienkarti ar trīs dažādu garšu ''Selga NATURE'' maizcepumiem. Selga piedāvā maizcepumus katrai gaumei, gan tiem, kas iecienījuši rudzu maizi, gan tiem, kam labpatīk auzu pārslas, taču šo gardo klāstu papildinājis jauns maizcepumu veids ar dažādām sēkliņām un jūras sāli, tādējādi paplašinot iespējas produkta izmantošanā un arī garšu dažādošanā.

Jebkurš ''Selga Nature'' maizcepumu veids lieliski iederēsies uz bērnu jubileju, draugu ballīšu vai ģimenes viesību galda. Neizmērojami daudz un dažādas iespējas maizcepumu izmantošanai ir arī ikdienā brokastīs, launagā, piknikā vai aizņemtākajās dienās, kad nepieciešams atjaunot enerģiju vai vienkārši palutināt sevi ar ko sātīgu un gardu. Sāļu uzkodu gatavošanā izmanto rudzu maizcepumus vai jaunos maizcepumus ar jūras sāli un sēkliņām, taču dažādu saldo ēdienu meistarošanā noderēs auzu maizcepumi, kas ir itin gardi pat bez piedevām.

''Selga Nature'' maizcepumi fasēti īpaši ērtā un praktiskā iepakojumā, kas pēc atvēršanas saglabā produktu tikpat svaigu, neļaujot tiem salūzt vai sadrupt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!