Sastāvdaļas
Pagatavošana
Notīra un sālsūdenī novāra mīkstus kartupeļus. Ja izmanto svaigus zirnīšus, arī tos novāra mīkstus. Ja izmanto saldētus zirnīšus, tiem ļauj atkausēties. Uz sausas pannas ber zirņu miltus un, īsu brīdi maisot, grauzdē. Noliek malā atdzesēties.
Uzvāra lielā katlā ūdeni, tajā liek spinātu lapas un plaucē 2 - 3 minūtes. Pēc tam spinātus sietā nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Spinātiem nospiež lieko mitrumu, un uz dēlīša tos rupji sakapā. Pannā sakarsē vienu tējkaroti eļļas, tajā liek atkusušos (novārītos) zirnīšus un spinātus. Maisot karsē, līdz viss šķidrums no pannas izgarojis, apmēram 3 - 4 minūtes. Pievieno kapātas koriandra lapiņas, šķipsnu kurkumas, izmaisa un noņem no uguns, ļauj maisījumam nedaudz atdzist.
Blendera traukā liek gabaliņos sagrieztu ingveru un čili piparu. Tiem, kuriem garšo asāks ēdiens, izmanto piparu ar visām sēkliņām. Sablendē ingveru un čili. Pievieno apceptos zirņus un spinātus, turpina blendēt, līdz veidojas gluda masa.
Vārītos kartupeļus sarīvē un samaisa kopā ar zaļo masu. Pievieno garam masalas pulveri, apceptos zirņu miltus, rīvmaizi un sāli pēc garšas.
Sadala mīklu astoņās daļās un ar eļļainām rokām veido plācenīšus, katram vidiņā iespiežot Indijas rieksta mēnestiņu. Ja mīkla ir pārāk mitra, pievieno nedaudz rīvmaizi.
Karstā pannā ar eļļu cep plācenīšus no abām pusēm gatavus, apmēram 2 - 3 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar jogurta mērci.