kabaču pastēte
Foto: Shutterstock
Ļoti viegli pagatavojama un aromātiska kabaču pastēte, kura lieliski papildinās rīta grauzdiņu vai pusdienlaika omleti. Kabaču daudzums dots aptuveni, galā iegūsi apmēram puslitru pastētes.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gkabači50 mlolīveļļa2 šalotes sīpols1 ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Nomazgā un, ja nepieciešams, nomizo kabaci un izņem sēklas, griež palielos gabalos un uz rupjas rīves sarīvē.

2

Liek rīvētos kabačus sietā, apkaisa ar sāli un ļauj tiem apmēram 5 minūtes notecēties.

3

Notīra sīpolus, ķiploku, rupji sagriež un ar blenderi sablendē putriņā. Sakarsē pannu ar eļļu vai sviestu, kas vēlas.

4

Karstās taukvielās liek sīpolus un ķiplokus, karsē apmēram minūti, līdz sīpoli caurspīdīgi.

5

Nospiež kabačiem sulu, liek pannā pie sīpoliem, izmaisa.

6

Ik pa brīdim apmaisot, uz vidējas uguns kabačus karsē, līdz tie karamelizējas un iegūst pastētes konsistenci.

7

Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

8

Pilda nelielās burciņās un glabā ledusskapī.

Ja sadalīsi pastēti pa mazākām burciņām, tas pasargās smēriņu no nevajadzīgas sasilšanas, kad ēšanas laikā burciņa tiek izņemta no ledusskapja. Kabaču pastēti var glabāt apmēram mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!