Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā un, ja nepieciešams, nomizo kabaci un izņem sēklas, griež palielos gabalos un uz rupjas rīves sarīvē.
Liek rīvētos kabačus sietā, apkaisa ar sāli un ļauj tiem apmēram 5 minūtes notecēties.
Notīra sīpolus, ķiploku, rupji sagriež un ar blenderi sablendē putriņā. Sakarsē pannu ar eļļu vai sviestu, kas vēlas.
Karstās taukvielās liek sīpolus un ķiplokus, karsē apmēram minūti, līdz sīpoli caurspīdīgi.
Nospiež kabačiem sulu, liek pannā pie sīpoliem, izmaisa.
Ik pa brīdim apmaisot, uz vidējas uguns kabačus karsē, līdz tie karamelizējas un iegūst pastētes konsistenci.
Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Pilda nelielās burciņās un glabā ledusskapī.
Ja sadalīsi pastēti pa mazākām burciņām, tas pasargās smēriņu no nevajadzīgas sasilšanas, kad ēšanas laikā burciņa tiek izņemta no ledusskapja. Kabaču pastēti var glabāt apmēram mēnesi.