Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā katlā ielej baltvīna etiķi, pievieno gabaliņos sagrieztas aprikozes, rozīnes, sakapātus sīpolus, sagrieztus ābolus, ingveru, sinepju sēklas, kanēļa standziņu un čili. Ļauj masai sākt vārīties, tad liesmas karstumu samazina uz mērenu un masu vāra aptuveni 45 minūtes.
Vārot čatniju, to ik pa laikam apmaisa, lai nepiedegtu pie katla virsmas.
Kad augļi mīksti, pievieno cukuru, un masu maisa, līdz cukurs izkusis. To turpina vārīt 45 - 60 minūtes, līdz čatnijs ir biezs, rūpīgi uzmanot, lai tas nepiedeg.
Kad laiks pagājis, katlu ņem nost no karstuma un gatavo čatniju kādu brīdi atdzesē. Pēc tam lej sterilizētās burciņās, kuras pēc sapildīšanas pilnībā atdzesē.
Gatavajam čatnijam pirms izmantošanas ļauj nostāvēt vismaz divas nedēļas. Glabā vēsā un tumšā vietā aptuveni sešus mēnešus, bet pēc burciņu atvēršanas – ledusskapī.
Lai labi garšo!