Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smalki sagriež rozmarīnu, notīra un sakapā ķiploku. Bļodā samaisa balzamiko etiķi, olīveļļu, sojas mērci, pievieno brūno cukuru, svaigi maltus melnos piparus, sasmalcināto rozmarīnu un ķiplokus.
Marinējamā traukā liek filejas, aplej ar marinādi, gaļu apvārtot tajā. Pēc tam trauku nosedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz divām stundām.
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot.
Marinētās filejas liek uz sagatavotās plāts un pēc tam karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 20 - 30 minūtes, ik pēc 10 minūtēm filejas aplaistot ar marinādi. Gatavai filejai centrā jābūt pavisam viegli sārtai, tad tā būs vissulīgākā un gardākā. Fileju pārtrauc cept, kad gaļas iekšējā temperatūra ir 60°C.
Gaļu izņem no krāsns, apsedz ar foliju un ļauj tai atpūsties vismaz 5 minūtes. Šajā laikā iekšējā temperatūra turpinās celties.
Pasniedz fileju, sagrieztu šķēlēs. Kā piedevas izmanto zaļos salātus, ceptus vai tvaicētus dārzeņus.