karpačo, helovīni, starteris, azaids, uzkoda, liellopa gaļa
Foto: Publicitātes foto

Spocīga un Visu svēto dienai piemērota maltīte – liellopa gaļas karpačo ar interesantiem un nedaudz pikantiem salātiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Baltic Beach Hotel & SPA" restorāna "Caviar Club" šefpavāre Olesja Kisļicka.

360Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
120 gliellopa fileja20 gšampinjoni30 grukola MĒRCEI:1 ĒKkaperi1 ĒKanšovi1 ķiploka daiviņa2 olu dzeltenumi, M lielums Dižonas sinepes Vusteras mērce citronu sula20 gParmezāna siers (sarīvēts)

Pagatavošana

1

Ņem liellopa fileju, notīra, ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā apmēram uz sešām stundām.

2

Gatavo Cipriani mērci – sastampā kaperus, anšovus, ķiplokus, pievieno Dižonas sinepes, Vorčesteras mērci, citronu sulu. Samaisa olu dzeltenumus, pievieno jau sajaukto masu olu dzeltenumiem un, ātri maisot, pamazām pielej olīveļļu, līdz iegūta sviesta konsistence.

3

Pēc vēlēšanās pievieno trifeļu eļļu. Maisa intensīvi, lai eļļa nenoslāņojas.

4

Ņem rukolu, pievieno tai svaigus, sagrieztus šampinjonus, rīvētu Parmezāna sieru, visu samaisa ar mērci.

5

Uzliek salātus uz šķīvja, plānās šķēlēs sagriež sasaldēto gaļu un liek pa virsu salātiem.

6

Aplej ēdienu ar olīveļļu, pārkaisa ar Parmezāna sieru un pievieno melnos piparus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!