Arī zivis pavisam noteikti piestāv Visu svēto dienas vakariņām. It īpaši, ja tai pievienoti "asiņaini" sarkanie apelsīni, garda vīna mērce un svaigi spināti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna "Caviar Club" šefpavāre Olesja Kisļicka.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zivi iztīra un sagriež gabaliņos. No sarkanā apelsīna izveido augļa filejas gabaliņus.
Gatavo baltvīna mērci – apcep Šalotes sīpolus, dažādus svaigus garšaugus (piemēram, citronzāli, timiānu u.c.) un visu aplej ar sausu baltvīnu. Kad vīna apjoms sarucis vismaz trīs reizes, pievieno saldo krējumu. Mērci vāra, līdz tai ir bieza konsistence.
Pievieno tai papildu saldo krējumu, sāli, piparus pēc vajadzības.
Zivi cep ar ādu uz leju, līdz tā gatava un zivs gaļa vairs nav jēla.
Uz šķīvja uzlej mērci, uzliek veselas spinātu lapas, pa virsu izkārto zivi.
Zivs ādu glazē ar Terijaki mērci un maltīti izrotā ar apelsīna gabaliņiem.