saulē kaltēti tomāti grauzdiņi
Foto: Shutterstock
Brīnišķīga veģetāra pastēte, kuru var smērēt uz maizītēm vienu pašu vai izmantot sviesta vietā, to papildinot ar siera vai gaļas šķēli. No dotajiem produktiem sanāks apmēram 500 ml.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsaulē kaltēti tomāti200 mlmandeles (mizotas)2 ķiploka daiviņas2 ĒKkaperi

Pagatavošana

1

Pastētes gatavošanai būs nepieciešami sausie saulē kaltētie tomāti. Tos vispirms ieliek katliņā, aplej ar verdošu ūdeni un vēlreiz strauji uzvāra.

2

Pēc tam katliņu noņem no uguns un ļauj tomātiem mērcēties 5 minūtes. Tad tos nokāš (ūdeni no tomātiem nelej laukā, to noglabā un izmanto zupas vai mērces vārīšanai).

3

Ja veikalā nopirktas mandeles ar miziņām, arī tās noplaucē - aplej ar verdošu ūdeni un ļauj mandelēm ūdenī atdzist, pēc tam noloba miziņas.

4

Blendera traukā liek mērcētos tomātus, mandeles un ķiplokus, sablendē apmēram vienu minūti.

5

Pievieno kaperus un turpina blendēt, līdz veidojas vienmērīga, smērējama masa.

6

Pārbauda sāli (iespējams, sāls nebūs vajadzīga, jo daudzas sastāvdaļas jau ir sāļas) un pēc garšas pievieno svaigi maltus melnos piparus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!