Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pastētes gatavošanai būs nepieciešami sausie saulē kaltētie tomāti. Tos vispirms ieliek katliņā, aplej ar verdošu ūdeni un vēlreiz strauji uzvāra.
Pēc tam katliņu noņem no uguns un ļauj tomātiem mērcēties 5 minūtes. Tad tos nokāš (ūdeni no tomātiem nelej laukā, to noglabā un izmanto zupas vai mērces vārīšanai).
Ja veikalā nopirktas mandeles ar miziņām, arī tās noplaucē - aplej ar verdošu ūdeni un ļauj mandelēm ūdenī atdzist, pēc tam noloba miziņas.
Blendera traukā liek mērcētos tomātus, mandeles un ķiplokus, sablendē apmēram vienu minūti.
Pievieno kaperus un turpina blendēt, līdz veidojas vienmērīga, smērējama masa.
Pārbauda sāli (iespējams, sāls nebūs vajadzīga, jo daudzas sastāvdaļas jau ir sāļas) un pēc garšas pievieno svaigi maltus melnos piparus.