Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Karstā ūdens peldē nelielā bļodiņā izkausē sviestu un balto šokolādi (pirms tam salauž gabaliņos).
Lielā bļodā iesijā miltus, kukurūzas miltus un sodu. Pēc tam iemaisa pūdercukuru.
Bietes nokāš un sagriež nelielos gabaliņos. Liek blenderī vai smalcinātājā kopā ar olām, skābo krējumu, sarkano un rozā krāsvielu. Visu sablendē, līdz iegūta vienmērīgas konsistences un krāsas masa.
Biešu masu pa nelielām porcijām iemaisa miltu un pūdercukura maisījumā. Pievieno arī kausēto šokolādi un sviestu. Kārtīgi samaisa.
Mīklu vienādās daļās salej divās kūkas cepamajās formās. Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz kūkas pamatnes izcepušās un iedurtais kociņš iznāk laukā sauss.
Kad kūkas pamatnes gatavas, piecas minūtes tām ļauj atdzist formās, pēc tam izņem un atdzesē pilnībā.
Gatavo krēmu: sviestu un pusi pūdercukura liek traukā un sakuļ viendabīgā masā ar mikseri. Pievieno vaniļas ekstraktu un atlikušo pūdercukuru.
Visu vēlreiz sakuļ. Pēc tam pievieno svaigo sieru (piemēram, parasto Filadelfijas sieru) un viegli sajauc, uzmanot, lai masa netiktu pārkulta.
Liek kopā torti: vienu kūkas pamatni liek uz kūkas statīva vai šķīvja. Pa virsu smērē pusi pagatavotā krēma. Virs krēma izkārto avenes.
Avenēm pa virsu liek otru kūkas pamatni. Atlikušo svaigā siera krēmu ziež kūkai pa virsu un apkaisa ar kaltētajām avenēm.
Lai labi garšo!