20Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
MĒRCEI:4 anšovu filejas eļļā1 ķiploka daiviņa Jūras sāls1 olas dzeltenums1.5 ĒKcitronu sula0.5 TKDižonas sinepes1.5 ĒKolīveļļa6 ĒKaugu eļļa2 ĒKsarīvēts Parmezāna siers pēc garšasmelnie pipari SALĀTIEM: baltmaizes grauzdiņi2 romiešu salātu galviņas sarīvēts parmezāna siers4 šķēlesbekons
Pagatavošana
1
Gatavo mērci – anšovus smalki jo smalki sakapā, to pašu izdara ar ķiploka daiviņu. Sastāvdaļas pārber bļodiņā, pievieno olu dzeltenumu, citronu sulu un sinepes – visu apmaisa. Pēc tam pakāpeniski pielej olīveļļu un augu eļļu, mērci nepārtraukti maisot. Mērcei jābūt biezai.
2
Pēc tam mērcē iemaisa Parmezāna sieru, kā arī pievieno pēc garšas sāli un piparus.
3
Uz pannas apcep bekona šķēlītes, lai tās būtu gatavas, bet ne pārlieku kraukšķīgas.
4
Gatavo salātus – uz pusdienu šķīvjiem izkārto romiešu salātu lapas. Pārkaisa ar grauzdiņiem un pārlej pāri katram šķīvim mērci. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un katram šķīvim uzkaisa vienas šķēles tiesu.
5
Beigās salātus pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.
Lai labi garšo!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAnšoviAugu eļļaBekonsLapu salātiMelnie pipariParmezāna siersĶiplokiDažādi salātiviegliCitronu sulaViegla vasaras maltīteDižonas sinepes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit