ribiņas barbekjū
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viegli pikantas cūkgaļas ribiņas ar saldeni skābu, biezu mērci. Ēd ribiņas tāpat vai pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 liellopa gaļas buljona kubiņš500 mlkarsts ūdens2 sīpoli4 ķiploka daiviņas800 gcūkas ribiņas1 ĒKgaršvielas steikam MĒRCEI:240 g"Hoisin" vai barbekjū mērce2 saspiestas ķiploka daiviņas5 ĒKkečups2 ĒKmedus4 ĒKsojas mērce1 ĒKrīsu etiķis1 TKsezama eļļa2 ĒKsakapāti lociņi

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Lielā cepamtraukā ielej karstu ūdeni, izšķīdina tajā buljona kubiņu. Pievieno sakapātus sīpolus, saspiestas ķiploku daiviņas un virsū uzliek cūkas ribiņas. Apkaisa ar garšvielām.

3

Trauku apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 50 minūtes.

4

Tikmēr sajauc atsevišķā traukā visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.

5

Kad ribiņas gatavas, tām notecina lieko buljonu un pārlej ar pagatavoto mērci.

6

Ribiņas liek atpakaļ krāsnī un grila režīmā cep 5-10 minūtes, apgriežot, ja vajadzīgs.

7

Pasniedz, kamēr vēl siltas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!