60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 kgbrūklenes1 kgsīpoli1.5 gab.ķiploka galviņa3 ĒKingvers, rīvēts350 gbrūnais cukurs1 gab.Čili pipars100 mlsarkanvīna etiķis100 mlūdens
Pagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Čili piparu sakapā. Ingvera sakni nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.
2
Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno brūklenes, cukuru un turpina cept vēl divas minūtes.
3
Pievieno pārējās sastāvdaļas un uz mazas uguns tvaicē 45-50 minūtes, līdz veidojas pabieza masa.
4
Karstu čatniju salej tīrās burkās, aizskrūvē vāciņus. Pēc atdzišanas uzglabā ledusskapī.
Pasniedz kā piedevu gaļai vai siera platei.
Ass un pikants ēdiensPiknika ēdienu receptesĒdieni vegāniemZiemassvētku receptesKonservēšanaBrūklenesBrūnais cukursIngversČiliCitas mērcesIevārījumi, džemi un marmelādesGavēņa laika ēdieniSarkanvīna etiķisMērces ziemai
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit