Foto: Shutterstock
Čatnijs ir indiešu virtuvei raksturīga pikanta, saldskāba mērce, ko šoreiz piedāvājam pagatavot no mūsu pašu brūklenēm. To var uzskatīt par neierastāku vīriešu zaptes variāciju, jo čatnijs labi garšos gan ar gaļas un zivju ēdieniem, gan piešķirs asumiņu sieram, pīrāgiem un rīsiem.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 kgbrūklenes1 kgsīpoli1.5 gab.ķiploka galviņa3 ĒKingvers, rīvēts350 gbrūnais cukurs1 gab.Čili pipars100 mlsarkanvīna etiķis100 mlūdens

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Čili piparu sakapā. Ingvera sakni nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.

2

Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno brūklenes, cukuru un turpina cept vēl divas minūtes.

3

Pievieno pārējās sastāvdaļas un uz mazas uguns tvaicē 45-50 minūtes, līdz veidojas pabieza masa.

4

Karstu čatniju salej tīrās burkās, aizskrūvē vāciņus. Pēc atdzišanas uzglabā ledusskapī.

Pasniedz kā piedevu gaļai vai siera platei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!