Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas filejas liek bļodiņā, pārlej ar eļļu un apkaisa ar garšvielām. Noliek maliņā, lai iemarinējas.
Gatavo mērci – karija pastu liek pannā un uz vidējas uguns uzsilda. Pēc tam pievieno zemesriekstu sviestu, kokosriekstu pienu un cukuru. Visu maisot karsē, līdz mērce ir vienmērīga. Tad tajā iemaisa zivju mērci un laima sulu. Mērci pārliek traukā un neļauj atdzist.
Rīsus ber katliņā un pārlej ar 300 mililitriem ūdens. Ļauj ūdenim sākt burbuļot, tad turpina vārīt 10 minūtes, līdz rīsi gatavi un lipīgi.
Paralēli uzkarsē pannu un apcep vistas filejas vismaz 6 minūtes no katras puses, līdz tās skaisti apbrūnējušas.
Rīsus saliek divās bļodiņās. Pievieno gabaliņos sagrieztu vistu, sakapātus sīpollokus, koriandra lapiņas. Smalkos stiebriņos sagrieztus gurķus pievieno pirmspēdējos, noslēgumā visu pārlejot ar zemesriekstu mērci.
Lai labi garšo!