Foto: Ieva Opule
Savu gardo versiju par visiem zināmo rasolu interneta vietnes "Facebook" domubiedru grupā "Mēs gatavojam!" piedāvā Ieva Opule. Viņa iesaka rasolu gatavot no trīs veidu gaļām, papildinot šos gardos salātus ar pašgatavotu paipalu olu majonēzi.
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 vārīti kartupeļi350 gkonservēti zirnīši4 vārītas olas2 vārīti burkāni1 sīpols5 marinēti gurķi200 gvārīts cūkas šķiņķis200 gvārīta iellopa gaļa200 gvārīta vistas fileja1 saujadilles MĒRCEI: pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 TKsinepes8 paipalu olu dzeltenumi1 TKcukurs1 ĒKcitronu sula200 mleļļa

Pagatavošana

1

Sagriež visas salātiem nepieciešamās sastāvdaļas kubiņos, dilles sakāpā, visu liek bļodā.

2

Gatavo majonēzi. Paipalu olu dzeltenumiem pievieno sāli, cukuru un ar rokas blenderi kuļ, līdz masa paliek gaišāka, tad lēnām, tievā strūkliņā lej klāt eļļu un turpina kult, līdz masa sāk sabiezēt, tad pievieno sinepes, citronu sulu (to var aizvietot ar etiķi) un piparus pēc garšas.

3

Kad majonēze gatava, pievieno to pārējām sastāvdaļām. Nu atliek tikai visu samaisīt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!