15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 neliela selerijas sakne2 bumbieri1 burkāni1 ķiploka daiviņa pētersīļu zaļumi5 ĒK"Risso" saulespuķu eļļa1 laims pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Selerijas sakni un burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, virtuves kombainā vai uz dārzeņu mandolīnas. Bumbieriem izņem sēklotni, nomizo tos un arī sarīvē.
2
3
4
Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Zaļumus sīki sakapā.
5
Gatavo mērci. Laimam norīvē miziņu, izspiež sulu. Ielej eļļu stikla burciņā ar vāku, pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas un sakrata burciņu, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.
6
Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa. Pirms pasniegšanas ļauj mērcei kādu brīdi iesūkties salātos.
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniSvaigēšanaĒdieni veģetāriešiemPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniLaimsMelnie pipariPētersīļiSaulespuķu eļļaSelerijasĶiplokiDārzeņu salātiviegliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiBumbieriBez termiskas apstrādessals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit