Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vasarā jāizmēģina tūkstots un viens variants salātiem. Kad tad vēl, ja ne laikā, kad pieejamas tik daudz un dažādas svaigas dārza veltes? Šī recepte izceļas ar neparastu sastāvdaļu salikumu, kas ne tikai izskatās cēli, pasniegts uz šķīvja, bet arī garšo izcili vasarīgi.
25Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.burkāns1 gab.sarkanais sīpols2 gab.seleriju kāti90 gcukurzirņi2 gab.pak čoi galviņas2 ĒKsakapātas piparmētras lapiņas150 gtīģergarneles150 gkrabju gaļa3 gab.persiki3 gab.laima šķēles pasniegšanai MĒRCEI:1 gab.ķiploka daiva šķipsnačili pārslas 1 cm gabaliņš ingvera sakne2 gab.laims3 TKmuskovado cukurs1 ĒKsojas mērce3 ĒKsaulespuķu eļļa

Pagatavošana

1

Vispirms pagatavo mērci, sajaucot smalki sakapātu ķiploku ar čili pārslām, izspiestu laima sulu, cukuru, soju un saulespuķu eļļu. Burciņas saturu rūpīgi sakrata un atstāj ievilkties.

2

Nomizo burkānus un sagriež smalkās strēmelēs vai sarīvē. Sarkano sīpolu nomizo un sagriež ripiņās. Seleriju kātu sagriež smalkākos gabaliņos. Persikus sagriež daivās.

3

Visus dārzeņus sajauc lielā salātu bļodā ar pak čoi salātiem, piparmētru, cukurzirņiem.

4

Uz pannas sviestā apcep garneles. Labu recepti garneļu apcepšanai var atrast šeit.

5

Salātiem virspusē liek persikus, garneles, krabju gaļu. Pārlej ar pagatavoto mērci.

Līdzīgus salātus var gatavot, garneles un krabju gaļu aizstājot ar prošuto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!