Foto: Privātais arhīvs
Etiķoti saldskābas un kraukšķīgās marinētu sīpolu ripiņas būs kreptīga piedeva gan dažādiem uz grila gatavotiem ēdieniem, gan picai, kebabiem, burgeriem, kā arī siļkei ar biezpienu un jaunajiem kartupeļiem. Recepti Sīpolu ceļa konkursam iesūtījusi Edīte.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sarkanais sīpols2 ledus kubiņi2 diļļu ziedi5 ĒK9% etiķis3 ĒKūdens2 šķipsnassāls1 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Lielu sarkano sīpolu nomizo, sagriež aptuveni 0,5 cm biezās ripās.

2

Liek bļodā, atdala sīpolu gredzenus vienu no otra un zem tekoša auksta ūdens uzmanīgi noskalo, viegli apmaisot ar rokām, lai nesalauztu gredzenus.

3

Dillēm atdala ziedus (var izmantot arī citus garšaugus vai vispār tos nepievienot).

4

Sīpolu gredzenus un dilles liek burciņā, pa starpām ieliekot pāris ledus gabaliņus.

5

Gatavo marinādi, samaisot visas sastāvdaļas.

6

Kad cukurs un sāls izkusis, pārlej sīpolus ar marinādi, aizvāko burciņu un liek ledusskapī.

Foto: Privātais arhīvs

Šādi sīpolus var uzglabāt vismaz nedēļu, un varbūt pat ilgāk. To gan nav izdevies pārbaudīt, jo parasti burciņas saturs tiek iztukšots daudz ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!