10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 sarkanais sīpols2 ledus kubiņi2 diļļu ziedi5 ĒK9% etiķis3 ĒKūdens2 šķipsnassāls1 ĒKcukurs
Pagatavošana
1
Lielu sarkano sīpolu nomizo, sagriež aptuveni 0,5 cm biezās ripās.
2
Liek bļodā, atdala sīpolu gredzenus vienu no otra un zem tekoša auksta ūdens uzmanīgi noskalo, viegli apmaisot ar rokām, lai nesalauztu gredzenus.
3
Dillēm atdala ziedus (var izmantot arī citus garšaugus vai vispār tos nepievienot).
4
Sīpolu gredzenus un dilles liek burciņā, pa starpām ieliekot pāris ledus gabaliņus.
5
Gatavo marinādi, samaisot visas sastāvdaļas.
6
Kad cukurs un sāls izkusis, pārlej sīpolus ar marinādi, aizvāko burciņu un liek ledusskapī.
Šādi sīpolus var uzglabāt vismaz nedēļu, un varbūt pat ilgāk. To gan nav izdevies pārbaudīt, jo parasti burciņas saturs tiek iztukšots daudz ātrāk.
Piknika ēdienu receptesMazkaloriju ēdieniSvaigēšanaMarinēšanaPasniegt atdzesētuDārzeņu un sēņu uzkodasCukursDillesEtiķisSarkanie sīpoliŪdensLedusBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit