Nepieciešami pēc iespējas dažādu krāsu kabači, sīpoli un saldā paprika. Noderēs arī dilles un citi zaļumi. Vienīgi jāizvēlas kabacēni, kas nav pārauguši, lai to ripiņas varētu ielikt burkās.
Man bija zaļš un dzeltens kabacis, kā arī sarkana saldā paprika un balti sīpoli, bet noteikti derētu arī sarkanie sīpoli. Visu sagriež plānās ripiņās.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo ķiploka daiviņas, sasmalcina zaļumus. Kabaču šķēles apkaisa ar sāli, cukuru un pipariem.
Kārto šķēles vienu uz otras – dzeltena, zaļa, sarkana, balta utt. Pa vidu iekaisa dilles un sakapātus ķiplociņus.
Kad burciņas pilnas, piespiež, lai paliktu pēc iespējas mazāk tukšas vietas.
Gatavo marinādi. Uz piecām puslitra burciņām ņēmu 500 ml ūdens, kam pievienoju divas ēdamkarotes cukura, vienu ļoti pilnu ēdamkaroti ar sāli un astoņas ēdamkarotes 9% etiķa. Visu uzvāra.
Karstu marinādi lej burciņās, lai tā pārsegtu tur sapildītos labumus. Beigās katrā burciņā ielej karoti uzkarsētas eļļas.
Pa to laiku novāra arī burciņu vāciņus, ko pēc eļļas uzliešanas liek virsū, bet neaizskrūvē.
Visas burciņas liek katlā ar ūdeni, ko uzkarsē līdz 80 grādiem un pasterizē 10 minūtes.
Tad burciņas aizskrūvē un apgrieztā veidā liek atdzist.
Lai labi garšo!