Marinēti kabači - varavīksnes salāti - 8
Foto: DELFI
Laikā, kad dobēs arvien garāki stiepjas kabači, jādomā, kā tos labāk izlietot. Šogad izmēģināju jaunu kabaču saglabāšanas veidu ziemai un noteikti taisīšu tos vēl. Lūk, fotorecepte, kā tapa krāsainie konservi.

Nepieciešami pēc iespējas dažādu krāsu kabači, sīpoli un saldā paprika. Noderēs arī dilles un citi zaļumi. Vienīgi jāizvēlas kabacēni, kas nav pārauguši, lai to ripiņas varētu ielikt burkās.

Man bija zaļš un dzeltens kabacis, kā arī sarkana saldā paprika un balti sīpoli, bet noteikti derētu arī sarkanie sīpoli. Visu sagriež plānās ripiņās.

Foto: DELFI
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

dzeltens kabacis zaļš kabacis sarkanā paprika sīpols2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšasdilles MARINĀDEI:0.5 lūdens8 ĒKetiķis2 ĒKcukurs1 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Nomizo ķiploka daiviņas, sasmalcina zaļumus. Kabaču šķēles apkaisa ar sāli, cukuru un pipariem.

Foto: DELFI
2

Kārto šķēles vienu uz otras – dzeltena, zaļa, sarkana, balta utt. Pa vidu iekaisa dilles un sakapātus ķiplociņus.

3

Kad burciņas pilnas, piespiež, lai paliktu pēc iespējas mazāk tukšas vietas.

4

Gatavo marinādi. Uz piecām puslitra burciņām ņēmu 500 ml ūdens, kam pievienoju divas ēdamkarotes cukura, vienu ļoti pilnu ēdamkaroti ar sāli un astoņas ēdamkarotes 9% etiķa. Visu uzvāra.

5

Karstu marinādi lej burciņās, lai tā pārsegtu tur sapildītos labumus. Beigās katrā burciņā ielej karoti uzkarsētas eļļas.

6

Pa to laiku novāra arī burciņu vāciņus, ko pēc eļļas uzliešanas liek virsū, bet neaizskrūvē.

Foto: DELFI
7

Visas burciņas liek katlā ar ūdeni, ko uzkarsē līdz 80 grādiem un pasterizē 10 minūtes.
Foto: DELFI
8

Tad burciņas aizskrūvē un apgrieztā veidā liek atdzist.

Foto: DELFI


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!