Sastāvdaļas
Pagatavošana
Stilbiņu noskalo, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens ir aptuveni 1 cm virs gaļas, un vāra.
Kad sāk parādīties putas, samazina liesmu un nosmeļ putas (šis process var aizņemt 10-15 minūtes).
Kad putas vairs neveidojas, katliņā liek nomizotus burkānus, lauru lapas, uz pusēm pārgrieztus sīpolus ar visām mizām (tās piešķirs buljonam skastu krāsu), pētersīļus ar visām saknēm un sāli, ar tādu aprēķinu, lai buljons pēc garšas šķistu mazliet pārsālīts, jo atdziestot sāls vairs nebūs tik ļoti jūtama.
Uzliek katlam vāku, nogriež liesmu uz minimumu un vāra aptuveni 3 stundas.
Tad gaļu "izzvejo", buljonu izkāš caur sietu (es šim nolūkam izmantoju bērnu tauriņu ķeramo tīkliņu).
Buljonam pievieno želatīnu, kas iepriekš pārliets ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedināts 5–10 minūtes.
Gaļu atdala no kauliem, sagriež nelielos gabaliņos (ja vēlas, var to samalt gaļas mašīnā). Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, sīki sakapātus svaigu pētersīļu zaļumus, piparus un ripiņās sagrieztus vārītos burkānus. Visu ar rokām uzmanīgi apmaisa.
Gaļu liek bļodiņās, pārlej ar nokāsto buljonu, liek ledusskapī uz 4-5 stundām, līdz gaļa sastingusi.
Izņem no ledusskapja, nedaudz pasilda bļodiņu silta ūdens peldē, lai auksto gaļu būtu vieglāk izdabūt ārā no bļodiņas, tad apgāž otrādi uz šķīvja.
Pasniedz ar mārrutkiem, sinepēm vai etiķi – kā nu kuram labāk garšo.
No šī produktu daudzuma sanāk četras 500 ml bļodiņas aukstās gaļas.