Jolo virtuve - 64
Foto: Privātais arhīvs
Šādi var marinēt ne vien siļķes, bet arī jūras vēdzeles, mencu, ledus zivis, reņģu filejas u.c. zivis. Marinētas zivs gabaliņi sulīgajā mērcē lieliski garšos gan ar kartupeļu biezputru, gan arī kā kreftīga uzkoda, pasniegti uz rupjmaizes vai saldskābmaizes šķēles.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgnesālītas siļķes filejas2 olas milti panēšanai pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari eļļa cepšanai MARINĀDEI:1 lielā bundža tomātu savā sulā4 sīpoli3 TKcukurs(karotes ar kaudzi)1 TKsāls(karote ar kaudzi)2 lauru lapas70 mletiķis2 ķiploka daiviņas0.25 TKmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Zivs filejas gabaliņus apber ar sāli, pipariem. Apviļā olā, miltos un apcep no abām pusēm pannā uzkarsētā eļļā. Liek bļodā (vislabāk – aizvākojamā traukā) pamīšus ar plānās ripiņās sagrieztiem sīpoliem.

2

Gatavo marinādi. Tomātus savā sulā katliņā sablendē ar ķiplokiem. Pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un pavāra 3-4 minūtes. Tad pielej etiķi, samaisa. Atdzesē un pārlej ceptajam zivīm.

3

Pēc stundas ēdiens jau ir gatavs. Ledusskapī to aizvākojamā traukā var uzglabāt 4-5 dienas dienas.

Lai labi garšo!

Recepti iesaka: Antuanete Roze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!